Zorgverzekering en collectiviteit

Collectieve zorgverzekeringen worden steeds populairder. Er komt dan ook een steeds ruimere keuze. Behalve collectieve verzekeringen via werknemers, vakbonden of verenigingen bestaan er inmiddels zelfs al speciale zorgcollectieven voor vegetariërs, niet-rokers, hoger opgeleiden, et cetera. Een collectieve zorgverzekering is in principe een gewone zorgverzekering, maar dan één die niet door één persoon, maar voor een hele groep wordt afgesloten. In de meeste gevallen sluit je deze verzekering ook niet direct bij de zorgverzekeraar zelf af maar via een tussenpersoon, bijvoorbeeld je werkgever of een belangenvereniging, waar je bij aangesloten bent.

Korting en extra voordelen

Het voordeel van een collectieve zorgverzekering is de korting die je krijgt op de premie. Gemiddeld is die korting 7 procent. Voor aanvullende verzekeringen gaat het vaak om nog hogere kortingen. Voor een gezin met meerdere aanvullende verzekeringen kan het totale voordeel zo wel oplopen tot een paar honderd euro per jaar. Daarnaast zijn er ook allerlei collectieve zorgverzekeringen die nog extra voordelen bieden aan specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld via aanvullende verzekeringen. Te denken valt aan senioren die een ruimere vergoeding krijgen voor brillen of voor hoorapparaten of sporters die een uitgebreidere vergoeding kunnen krijgen voor fysiotherapie.

Waar kun je een collectieve verzekering afsluiten

De eenvoudigste manier om mee te doen met een collectieve zorgverzekering is door je verzekering af te sluiten via een vergelijkingssite op het internet, zoals bijvoorbeeld independer.nl of geld.nl. Deze websites maken afspraken met verschillende verzekeraars en rekenen de overeengekomen kortingen direct door in je premie. Ook veel grote bedrijven hebben speciale collectieve zorgverzekeringen voor hun personeel. En ook via allerlei verenigingen, vakbonden en belangenorganisaties zijn er interessante mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er zelfs al banken en winkelketens die hun klanten de mogelijkheid geven om zich collectief met flinke korting te laten verzekeren.

Korting geldt voor het hele gezin

De korting op de premie geldt overigens niet alleen voor jezelf, maar voor je hele gezin. Let wel heel goed op de voorwaarden van de verzekering, zoals de dekkingsgraad van bepaalde soorten zorg. Als de voorwaarden van de zorgverzekering niet goed aansluiten bij de behoeften aan zorg van je gezin, waardoor je op bepaalde onderdelen niet voldoende verzekerd bent, ben je uiteindelijk misschien alsnog duurder uit. Verdiep je hier dus terdege in en staar je niet blind op de korting op zich. Maak altijd een grondige vergelijking met je huidige verzekering en kijk of deze niet misschien toch gunstiger kan zijn, omdat je bijvoorbeeld hogere bedragen vergoed krijgt.

Overstappen: aan het einde van het jaar of tussentijds

Ook met een collectieve verzekering kun je gewoon ieder jaar overstappen. Net als bij een individuele zorgverzekering kan dit tussen half november en 31 januari. En als je collectief verzekerd bent via je werkgever maar je wordt ontslagen of je neemt ontslag om ergens anders te gaan werken, dan wordt in principe je collectieve verzekering omgezet naar een individuele verzekering. Je bent dan nog steeds bij dezelfde verzekeraar verzekerd, tegen dezelfde voorwaarden, alleen je premiekorting ben je dan kwijt. Biedt je nieuwe werkgever echter ook een collectieve zorgverzekering aan, dan kan je in zo’n geval wel meteen overstappen. Je hoeft dan dus niet te wachten tot het einde van het jaar, dit mag ook tussentijds.

Verdien een hoop geld met collectiviteit

In feite ben je in de meeste gevallen een dief van je eigen portemonnee wanneer je géén collectieve zorgverzekering afsluit. Alleen voor jezelf kun je al heel eenvoudig een paar tientjes per jaar verdienen. Verzeker je je hele gezin mee, dan kan je voordeel zo oplopen tot een paar honderd euro per jaar. En het aanbod aan collectieve zorgverzekeringen is vandaag de dag zo groot, dat er zeker wel een polis tussen zit waarvan de voorwaarden bij jouw situatie passen. Maar nogmaals, kijk wel verder dan de premiekorting alleen. Weeg bij je keuze ook altijd de voorwaarden en de hoogte van de diverse vergoedingen goed mee. Als die lager uitvallen dan bij je huidige individuele zorgverzekering, zal je er anders alsnog op achteruit gaan.

Copyright 2017 - 2018 | Goedkopere Zorgverzekering - Direct alle zorgverzekeringen vergelijken en de goedkoopste zorgverzekering afsluiten!